utorok 22. marca 2016

Psie prechádzky prírodou


Posledné dni už cítiť vo vzduchu jar a aj keď ešte riadne fúka a občas sneží , už sa dá krásne chodiť von so psíkmi. A oni prechádzky milujú . Najradšej majú poobedia ked sa vrátime zo školy a z práce a vezmeme ich najprv sa previezť na aute na Balog ku mne a odtiaľ potom bud k nám ku činžáku ku priehrade alebo do mesta ku nemocnici na takú veľkú lúku , kde sa môžu riadne naháňať a spoznávať s inými psami. 
Všeobecne Ella a Lenny milujú prechádzky  a spoznávanie zákutí okolitej prírody. Papeky , haluze , kamene, krtince, nové jarné kvety to všetko musia spoznať , očuchať , pooblizovať alebo obhrýť. 
Najnovšie je vidieť rozdiel keď ich beriem ešte rozospatých von ráno  okolo pol šiestej , ked môžu ísť aj bez vodítok a idú len na psiu potrebu a chce sa im naspať do postele a poobede ked sa už nevedia dočkať kedy vybehnú na trávnik. Vtedy už musíme dávať obojky a vodítka,  lebo by sme ich ani nedobehli keby sa rozbehli za nejakým pachom alebo niečím iným:) Na začiatku som si myslela ako ľahko sa budú vychovávať a zdalo sa mi že systém piškótka za odmenu funguje ale oni ked uvidia lietajúci list alebo iného psa môžem ja mať milión piškotiek aj sa n ahlavu postaviť nič nepomôže. letia letia nič iné nevidia len svoj objekt.. a teraz ich aspoň oblafnem ešte plyšovou hračkou ktorú si obľúbili a radi sa s ňou hrajú a aportujú.. Proste je radosť ich vtedy pozorovať:-)
























Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára